Vigeland Museum

Wie meer werk van Gustav Vigeland wil zien, kan terecht in het Vigeland Museum (Vigeland Museet in het Noors) in Oslo. Het museum is gelegen naast het Vigelandpark, waarmee een bezoekje goed te combineren is. In tegenstelling tot het park, moeten bezoekers voor het museum wel entree betalen.
 

Voormalige woning en atelier van Gustav Vigeland

Het museum was voorheen de woning en atelier van Gustav Vigeland. De beeldhouwer maakte in 1919 afspraken met Oslo over het doneren van zijn kunstwerken. In ruil hiervoor zou een gebouw worden gerealiseerd waar hij kon wonen en werken. In 1921 begon de bouw van het gebouw, waarna Vigeland twee jaar later zijn intrek kon nemen. De jaren erna zijn nieuwe vleugels aan het gebouw gebouwd. Het doel was om in de toekomst het gebouw te gaan gebruiken als museum. De collectie van het Vigeland Museum bestaat onder andere uit ongeveer 1600 beelden, 12.000 tekeningen en 400 houtwerken.
 

ReizenReizen

 

Opening museum

Gustav Vigeland overleed in 1943. Zijn as wordt bewaard in het museum, in de klokkentoren van de studio. Na het overleden van Gustav Vigeland werd het gebouw gereedgemaakt als museum, de deuren van het museum gingen in 1947 open voor het publiek. In het museum is bijna de complete collectie van werken van Gustav Vigeland te zien.

De voormalige woning van Gustav Vigeland is ook te bezoeken, echter alleen tijdens speciale rondleidingen. Bij de rondleidingen kan slechts een beperkt publiek een kijkje nemen. Kijk voor de komende rondleidingen op de website van het Vigeland Museet.
 

Openingstijden en entree

Waar het park 24 uur per dag gratis te bezoeken is, is het museum niet de gehele dag geopend. Het museum is van april tot september op dinsdag tot en met zondag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. In de andere maanden is dit van 12.00 tot 16.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden en dagen waarop het museum dicht is op de website.

Voor het Vigeland Museum moet entree worden betaald. Volwassenen betalen 120 kronen, omgerekend ongeveer 12,50 euro. Kinderen tussen de 7 en 16 jaar, studenten en 67-plussers betalen de helft. Kinderen onder de 7 jaar en mensen met een Oslo Pas kunnen gratis naar binnen.
 
Koffers & meer - Kofferskoopjes.nl
 

Adres en bereikbaarheid

Het Vigeland Museum is gelegen aan Nobels gate 32, ten zuiden van het Vigeland Park. Vanuit het Vigelandpark loop je zo naar het museum, een bezoekje aan het park en museum is dus goed te combineren.

Met het openbaar vervoer is het museum bereikbaar met tram 12 of bus 20 naar Frogner plass. Vanaf hier is het 260 meter, ongeveer 3 minuten, lopen naar het museum. Met de auto naar het park en museum gaan is ook mogelijk, betaald parkeren is mogelijk bij Halvdan Svartes gate 50 of langs de wegen langs het Vigelandpark.