Beeldenpark Vigelandpark in Oslo

Het Vigelandpark, in het Noors Vigelandsanlegget, is gelegen in het Frognerpark in Oslo. Het staat ook wel bekend als het blote beeldenpark. In het park staan meer dan 200 beelden van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Het is niet alleen een prachtig park om te zien, maar ook het grootste beeldenpark dat door één persoon is ontworpen.
 

Blote beeldenpark

Het 320.000 vierkante meter grote beeldenpark kan gezien worden als één gigantisch kunstwerk, alle figuren beelden namelijk de levenscyclus en emoties van de mens uit. Er staan meer dan 200 beelden die gemaakt zijn van brons, graniet en gietijzer. Bekende beelden zijn onder andere de Boze Jongen (Sinnataggen) en de cirkel van het leven (Livshjulet). Grappig detail: De hand van de Bozen Jongen is verkleurd, doordat het veelvuldig is aangeraakt voor bezoekers.

In het midden van het park staat een 14 meter hoog kunstwerk, waarin meer dan 120 figuren te zien zijn. Gustav Vigeland voltooide het grote kunstwerk vlak voor zijn dood.
 

 

ReizenReizen

 

Ontworpen door Gustav Vigeland

Gustav Vigeland is niet alleen de beeldhouwer van de beelden in het park, maar hij heeft ook het park zelf ontworpen. Wat minder bekend is, is dat hij tevens de hekwerken van het Frognerpark heeft gesmeden. Twintig jaar lang werkte de beeldhouwer aan de grote openluchttentoonstelling. Hij woonde tevens bij het park, in zijn woning is tegenwoordig het Vigeland Museum gevestigd. Gustav Vigeland overleed in 1943. Jaren na zijn dood zijn de meeste beelden pas in het park geplaatst.
 

24 uur per dag gratis te bezoeken

Het Vigelandpark is gelegen in het Frognerpark en is 24 uur per dag te bezoeken. Het park wordt niet ’s nachts afgesloten. Bezoekers kunnen gratis de beelden in het park bekijken. Aan de rand van het park is het Vigeland Museum gelegen, hier moet wel entree voor worden betaald.
 
Koffers & meer - Kofferskoopjes.nl